Studenti|Examene

Afirmatii pentru examene

Dupa 5 ani de Medicina Generala si multe examene pe care le-am dat am realizat ca oricat de pregatit ai fi tot simti tensiune, teama, frica, ingrijorare cand un examen important iti bate la usa. De multe ori aceste sentimente te pot bloca, chiar daca tu esti complet pregatit pentru acel examen. De aceea m-am hotarat sa fac si o categorie pentru studenti. Cand viitorul tau este legat de o anumita nota poti sa te pierzi extrem de usor in ganduri si sentimente negative, mai ales in aceasta perioada plina de nesiguranta.

De aceea este extrem de important sa intelegi cum iti functioneaza mintea si sa reusesti sa ramai in echilibru, stapan pe situatie si concentrat pe obiectivul tau. Cand examenele bat la usa este esential sa iti menti mintea si gandurile ocupate si concentrate doar pe ganduri pozitive, ganduri strict legate de rezultatul dorit.

Exista mai multe metode pe care le poti folosi pentru a ramane concentrat in timp ce inveti, dar astazi o sa va spun o metoda pe care o folosesc de ani de zile si care pentru mine functioneaza: repetarea afirmatiilor care rezoneaza cu obiectivul meu.

Pentru mine este foarte important sa invat intr-o stare de relaxare. Cand sunt relaxata si calma retin mult mai repede informatiile si sunt mult mai productiva. Pentru asta eu folosesc afirmatii ca sa imi umple mintea doar cu ceea ce eu imi doresc ca sa se intample. Nu sunt mereu calma si relaxata, dar imi revin mult mai repede din acele sentimente de tensiune si de nesiguranta legate de examen. Cand simt ca iar gandurile mele merg spre teama imi repet afirmatiile si revin in control. In fiecare dimineata si inainte sa invat imi repet aceste afirmatii pentru a ramane concentrata pe obiectiv. Inainte de fiecare examen imi repet iar aceste afirmatii. Uneori aleg chiar 1 sau 2 care imi par cele mai potrivite pentru acel moment, pentru acel examen. Va spun din toata inima ca FUNCTIONEAZA! Stiu asta pentru ca eu le-am folosit ani de zile si mereu au functionat.

Aceste afirmatii te vor ajuta si pe tine! Iti ofera putere, concentrare, speranta si motivatie ca sa inveti si mai mult. Realizezi ca poti. Tu poti obtine orice iti doresti si ai capacitatea sa inveti absolut orice. Nimic nu este imposibil cand stii sa iti folosesti resursele spre binele tau.

De foarte multe ori am observat ca problema nu este in a intelege un anumit subiect sau in a retine anumite informatii, ci problema adevarata consta doar intr-o lipsa de concentrare. Practic iti fuge mintea intr-o alta directie. De aceea aceste afirmatii te vor ajuta.

In imaginile de mai jos ai afirmatiile pe care eu le-am scris si care pentru mine functioneaza. Te rog sa iti construiesti si propriile afirmatii cu propriile tale cuvinte. Dupa ce le citesti o sa te simti mai inspirat, incurajat, mai puternic si gata sa iti atingi orice obiectiv.

Alege-le pe cele care rezoneaza cel mai bine cu tine, cu obiectivul tau. Citeste-le frecvent. Adauga si propriile afirmatii. Mentine-te concentrat pe obiectiv, pe invatat, pe nota perfecta pentru tine. Nimic nu te mai opreste in acest moment. Crede-ma, o sa reusesti!

2 thoughts on “Afirmatii pentru examene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s